Konkurssiin menneen Domuksen kiinteistö myytiin kouvolalaiselle Space Supplylle. Alueelle tulee aluksi asuntomessuparkki, myöhemmin tiloja vuokrataan eteenpäin

25.06.2019

Asuntomessuparkki_Domus_raidetie_Kouvola

Space Supplyn mukaan tapahtumajärjestäjät ovat olleet kiinnostuneita alueesta, jolla on paljon ulko- ja hallitilaa.

Alkuperäinen uutinen on Kouvolan Sanomien julkaisema. Pääaset alkuperäiseen uutiseen PAINAMALLA TÄSTÄ

Konkurssiin hakeutuneen Domus Yhtiöiden kiinteistö Korialla on myyty. Ostaja on kouvolalainen kiinteistönvälitysyhtiö Space Supply, joka on aiemmin hankkinut alueelta entisen Hankkijan ja Normekin kiinteistöt.

Space Supplyn edustaja Juhani Mäkelä kertoo, että tontista tehdään alkuvaiheessa ylimääräinen pysäköintialue asuntomessuvieraille. Kun Domuksen, entisen Hankkijan ja Normekin tonttien parkkialueet yhdistetään, niille mahtuu noin 2 000 autoa.

Elokuussa päättyvien messujen jälkeen yhtiö aikoo pilkkoa kiinteistön hallitiloja pienemmiksi kokonaisuuksiksi ja vuokrata niitä eteenpäin.

— Päähallin osalta suunnitelmat ovat vielä auki, mutta kevään aikana useammalta taholta on osoitettu kiinnostusta perustaa sinne pieni messu- ja tapahtuma-alue, jossa voi järjestää sisä- ja ulkotapahtumia. Siellä on aika isot maa-alueet ympärillä, hyvät parkkipaikat ja hyvä sijainti suoraan Korian aseman vieressä.

Mäkelä sanoo, että Domuksen kiinteistössä on erittäin paljon valmista toimistotilaa vuokrattavaksi eteenpäin.

— Vaihtoehtoja on pienestä kopista monen sadan neliön tiloihin. Rakennuksessa on tilaa kaikkiaan noin 7 000 neliötä. Maa-alueen suuruus on neljä hehtaaria.

Space Supply valmisteli kauppaa Domuksen konkurssipesän kanssa noin puolen vuoden ajan. Kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen.

Vuonna 2013 perustetun Space Supplyn alkuperäinen tarkoitus oli perustaa monitoimiareena entiseen Hankkijan rehutehtaaseen, mutta hanke ei ole toteutunut. Yhtiö on sittemmin keskittynyt Hankkijan ja Normekin tilojen vuokraamiseen yrityksille.

Ikkunoita ja ovia sekä keittiöitä valmistanut Domus Yhtiöt asetettiin konkurssiin viime joulukuussa. Noin 70 henkeä menetti työnsä Korian kalusteyksikössä.

Konkurssia haki keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo, jolle Domus oli velkaa yhteensä 862 000 euroa. Yhtiö oli tehnyt tappiota useina vuosina 2010-luvulla.

Toinen saman alan yhtiö Fenestra Suomi osti Domuksen Loimaan tehtaan maaliskuussa ja on aloittanut siellä tuotannon uudelleen.


19.07.2019SAAPUMINEN ASUNTOMESSUILLE
19.07.2019Asuntomessuja markkinoitiin ensimmäistä kertaa Venäjällä ? Kouvolaan tulleet venäläistoimittajat kehuvat kaupunkia, kaipaavat kylpylää ja väläyttävät yllättävää vetonaulaa: ?Ravit voisivat saada suosiota?
19.07.2019Moderni mummonmökki valvoo ja helpottaa elämää ? Minitalot ovat nousemassa asuntomessujen suosikkikohteiden joukkoon
18.07.2019Asuntomessuilla tehtiin keskiviikkona kävijäennätys ? Korialla on käynyt yli 23 000 messuvierasta
16.07.2019LOMAMATKA KOUVOLAAN OPISKELIJABUDJETILLA
11.07.2019Asuntomessujen vaihtoehtoparkille lupa. Kouvolan rakennusvalvonta ei löytänyt alueelta mitään lupaehtojen vastaista
09.07.2019Asuntomessujen vaihtoehtoparkki viranomaistarkistukseen ? Space Supply tarjosi pysäköintialuettaan Korian messualueen vierestä kaupungille muutama vuosi sitten
29.06.2019Kouvolan Sanomat: Domuksen kiinteistö on myyty Korialla
25.06.2019Konkurssiin menneen Domuksen kiinteistö myytiin kouvolalaiselle Space Supplylle. Alueelle tulee aluksi asuntomessuparkki, myöhemmin tiloja vuokrataan eteenpäin
24.06.2019Ryhmävierailut Asuntomessuille

Siirry arkistoon »