Asuntomessujen vaihtoehtoparkki viranomaistarkistukseen ? Space Supply tarjosi pysäköintialuettaan Korian messualueen vierestä kaupungille muutama vuosi sitten

09.07.2019

Alkuperäisen uutisen on julkaissut Kouvolan Sanomat. Alkuperäiseen uutiseen pääsette PAINAMALLA TÄSTÄ

Kouvolan asuntomessujen virallinen pysäköintialue on toisella puolella kaupunkia, vaihtoehtoparkista kävelee messualueelle jopa minuutissa.

Asuntomessukulissien takana on käyty kovaa vääntöä siitä, onko yksityisen yrittäjän tarjoama pysäköintipalvelu Korian Pioneeripuiston vieressä sopivaa. Näin voi päätellä Space Supplyn edustajana puhuvan Juhani Mäkelän kommenteista.

— Ilmeisesti jokin iso taho on ilmoittanut, että tästä ei hyvä seuraa, Mäkelä kertoo.

Sieltä lähti sellainen löyly, että paperitöitä on tehty ja paljon. — Juhani Mäkelä

Kouvolan kaupungin virallinen pysäköintialue on Kouvolan raviradalla. Space Supplyn pysäköinti on aivan messualueen vieressä.

Viime viikon maanantaina yritykseen otti yhteyttä kolme eri viranomaistahoa, minkä jälkeen Space Supplyssä on täytetty kaavake poikineen.

— Sieltä lähti sellainen löyly, että paperitöitä on tehty ja paljon.

Tiistaina ilmoitus torstain tarkistuksesta

Tiistaina Space Supplylle ilmoitettiin, että torstaina kello 10 entisen Domuksen, Hankkijan ja Normekin pysäköintialueilla pidetään viranomaistarkistus. Mäkelän mukaan kaikki on kunnossa. Alueelle mahtuu väljästi 1 500 autoa.

— Lähimmältä parkilta on messualueelle minuutin kävelymatka, kauimmaisestakin alueelle kävelee 3—5 minuutissa.

Kouvolan asuntomessujen projektipäällikkö Sanna Kauppi myöntää, että kouvolalainen kiinteistönvälitysyhtiö Space Supply muodostaa kiusallisen vaihtoehdon viralliselle pysäköintialueelle. Space Supply tarjoaa maksulliset pysäköintitilat aivan messualueen lähistöllä olevilla Hankkijan, Domuksen ja Normekin tonteilla.

Kauppi yritti saada Space Supplyltä jo hyvissä ajoin näytteilleasettajille pysäköintitilaa Korialta, mutta hänen mielestään vastapuolen hinta oli kohtuuton: 250 auton tilasta olisi pitänyt maksaa 75 000 euroa.

Space Supplyn tarjous näytteilleasettajien pysäköinnistä liian kallis

Messuorganisaatio rakensi näytteilleasettajien pysäköintialueen Pioneeripuiston tapahtumakentälle 20 000 eurolla.

Mäkelän mukaan heiltä tiedusteltiin jo muutama vuosi sitten, olisiko alue käytettävissä myös messualueen vieraiden pysäköintialueena.

— Ehdotimme, että olisi hienoa, jos kaupunki käyttäisi mahdollisuuden, jossa paikallinen yritys tarjoaisi hienon pysäköintialueen suoraan messualueen vieressä, eikä pakottaa vieraita 20 minuutin bussikyytiin.

Mitään tarjousta Space Supply ei kaupungilta pysäköintialueen vuokrasta saanut. Alueen kerrottiin olevan liian pieni messuvieraille.

Kouvola on vuokrannut pysäköintialueen Valkealan Hevosystäväinseura ry:ltä 150 000 eurolla. Pysäköinnin ohjauksesta kaupunki maksaa 50 000 euroa. Raviradan ja messualueen välisestä bussikyydistä Kouvola maksaa 260 000 euroa.

Kouvola uskoo saavansa Asuntomessuilta suoraa tuloa 500 000 euroa. Pääsylipuista se saa 18 prosenttia. Pysäköintimaksut kaupunki saa kokonaan.

Pori keräsi viime vuonna asuntomessuiltaan pysäköintimaksuja 208 440 euroa ja lipputuloja 451 382 euroa.

Virallinen pysäköinti kilpailee elämyspaketillaan

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka toteaa, että kaupunki ei voi vaikuttaa yksityisen palvelutarjoajan tarjoamiin asioihin. Pysäköinti- ja bussipalvelusta on maksettu paljon, ja kaupunki koettaa saada siitä mahdollisimman paljon takaisin. Sen vuoksi omasta pysäköinti- ja kuljetuspalvelusta on tehty niin houkutteleva kuin mahdollista.

— Pysäköintilipun pystyy ostamaan netistä samaan aikaan asuntomessulipun kanssa. Jokaisessa bussissa opas kertoo jo etukäteen messuista ja kaupungista, Toikka sanoo.

Kaupungin bussikuljetuksessa on mahdollista osallistua myös erilaisiin arvontoihin.

— Siellä on esimerkiksi kausilippuja paikallisen jääkiekkoseuran otteluihin. Pyrimme antamaan messuvieraille mieleenpainuvan elämyksen. Tarjoamme paljon enemmän kuin pelkän pysäköintipaikan, Toikka sanoo.


19.07.2019SAAPUMINEN ASUNTOMESSUILLE
19.07.2019Asuntomessuja markkinoitiin ensimmäistä kertaa Venäjällä ? Kouvolaan tulleet venäläistoimittajat kehuvat kaupunkia, kaipaavat kylpylää ja väläyttävät yllättävää vetonaulaa: ?Ravit voisivat saada suosiota?
19.07.2019Moderni mummonmökki valvoo ja helpottaa elämää ? Minitalot ovat nousemassa asuntomessujen suosikkikohteiden joukkoon
18.07.2019Asuntomessuilla tehtiin keskiviikkona kävijäennätys ? Korialla on käynyt yli 23 000 messuvierasta
16.07.2019LOMAMATKA KOUVOLAAN OPISKELIJABUDJETILLA
11.07.2019Asuntomessujen vaihtoehtoparkille lupa. Kouvolan rakennusvalvonta ei löytänyt alueelta mitään lupaehtojen vastaista
09.07.2019Asuntomessujen vaihtoehtoparkki viranomaistarkistukseen ? Space Supply tarjosi pysäköintialuettaan Korian messualueen vierestä kaupungille muutama vuosi sitten
29.06.2019Kouvolan Sanomat: Domuksen kiinteistö on myyty Korialla
25.06.2019Konkurssiin menneen Domuksen kiinteistö myytiin kouvolalaiselle Space Supplylle. Alueelle tulee aluksi asuntomessuparkki, myöhemmin tiloja vuokrataan eteenpäin
24.06.2019Ryhmävierailut Asuntomessuille

Siirry arkistoon »