Moderni mummonmökki valvoo ja helpottaa elämää ? Minitalot ovat nousemassa asuntomessujen suosikkikohteiden joukkoon

19.07.2019

Alkuperäisen uutisen on julkaissut Kouvolan Sanomat. Pääset uutiseen PAINAMALLA TÄSTÄ

Lapinjärven mallissa asunto muuntuu iän ja elämänmuutosten mukaan.

Täysin esteetön oma koti, jossa on turvallista asua. Asuntomessujen niin sanotun Lapinjärven mallin minitalot ovat herättäneet kävijöiden kiinnostuksen. Messuilla taloja esittelevä Katri SibeliusLapinjärven kunnasta kertoo, että kiinnostus on yllättänyt myös rakennuttajan.

— Aivan mahtava suosio. Väkeä on käynyt todella paljon ja ihmiset ovat kiinnostuneet yksityiskohdista, Sibelius kertoo.

50 neliön minikodit ovat täysin esteettömiä. Pienet yksityiskohdat, kuten punainen väri ovien kahvoissa, on suunniteltu helpottamaan muistisairaan elämää.

— Punainen on viimeinen väri, joka muistisairaalle jää mieleen.

Keittiössä on yksi kodin merkittävistä apuvälineistä, napin painalluksella nousevat ja laskevat yläkaapit. Ulko-ovien ja esimerkiksi jääkaapin luona on kulunvalvonta. Liesivahti sammuttaa virran, kun liesi ei ole käytössä.

Minitalot päätyvät Lapinjärvelle

Kouvolalaisen Elementit –E:n rakentamassa talossa on mahdollisuus saada lisätilaa erillisellä parvella. Talon huonekorkeus on neljä metriä.

Messuilla esillä olevat minitalot eivät ole myynnissä. Messujen jälkeen ne siirtyvät Lapinjärvelle. talojen vuokra liikkuu 600 euron tietämissä.

Lapinjärven kunnan tavoitteena on Sibeliuksen mukaan se, että muutkin kunnat lähtisivät kopioimaan mallia, jossa kodinomaisuus säilyy asukkaan turvallisuuden vaarantumatta.

19.07.2019SAAPUMINEN ASUNTOMESSUILLE
19.07.2019Asuntomessuja markkinoitiin ensimmäistä kertaa Venäjällä ? Kouvolaan tulleet venäläistoimittajat kehuvat kaupunkia, kaipaavat kylpylää ja väläyttävät yllättävää vetonaulaa: ?Ravit voisivat saada suosiota?
19.07.2019Moderni mummonmökki valvoo ja helpottaa elämää ? Minitalot ovat nousemassa asuntomessujen suosikkikohteiden joukkoon
18.07.2019Asuntomessuilla tehtiin keskiviikkona kävijäennätys ? Korialla on käynyt yli 23 000 messuvierasta
16.07.2019LOMAMATKA KOUVOLAAN OPISKELIJABUDJETILLA
11.07.2019Asuntomessujen vaihtoehtoparkille lupa. Kouvolan rakennusvalvonta ei löytänyt alueelta mitään lupaehtojen vastaista
09.07.2019Asuntomessujen vaihtoehtoparkki viranomaistarkistukseen ? Space Supply tarjosi pysäköintialuettaan Korian messualueen vierestä kaupungille muutama vuosi sitten
29.06.2019Kouvolan Sanomat: Domuksen kiinteistö on myyty Korialla
25.06.2019Konkurssiin menneen Domuksen kiinteistö myytiin kouvolalaiselle Space Supplylle. Alueelle tulee aluksi asuntomessuparkki, myöhemmin tiloja vuokrataan eteenpäin
24.06.2019Ryhmävierailut Asuntomessuille

Siirry arkistoon »