LOMAMATKA KOUVOLAAN OPISKELIJABUDJETILLA

16.07.2019

Alkuperäinen artikkeli julkaistu Visit Kouvolan sivuilla. Pääset artikkeliin PAINAMALLA TÄSTÄ

Opiskeluaika on yksi parhaimmista elämänvaiheista matkustamiseen ja uusien kokemusten hankkimiseen. Monesti reissun suunnittelu voi kuitenkin kaatua opiskelijabudjetin joustamattomuuteen. Onneksi Kouvolassa lomailu onnistuu edullisesti ja koettavaa riittää useammallekin lyhyelle reissulle.

Luontoa, kulttuuria ja maailmanperintökohde

Pakkaa teltta mukaan, hyppää asemalta Repovesibussin kyytiin ja majoitu maksutta kansallispuistossa. Repoveden kansallispuistossa yöpyessään voi nauttia kirkkaasta tähtitaivaasta ja luonnon rauhasta.

Puiston jylhät maisemat ovat täynnä kauniita maisemia valokuvauksesta kiinnostuneelle ja kokeilemalla geokätköilyä voit löytää itsellesi uuden harrastuksen. Repovesikeskuksen palveluista löytyy myös maksullisia aktiviteetti mahdollisuuksia, kuten melontaa tai suppausta.

Matkalla repovedelle voit pysähtyä ihmettelemään historiaa Verlassa tai ihastelemaan kulttuuria Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla. Matkan varrella sijaitsee myös Elvingin torni, jonka huipulta voit ihailla maisemia todella edullisesti.

Rantalomalle Käyrälammen aurinkoon

Telttailu onnistuu myös Käyrälammen rannassa vuokraamalla telttapaikan Tykkimäki Campingista. Pienellä porukalla leirintämökin hintakaan ei huimaa päätä. Illalla tunnelmaa nostavat saunassa lämmittely, sekä makkaran paisto nuotiopaikalla.

Myös Käyrälammella on mahdollista vuokrata välineitä vesille lähtöön, mutta lisäksi ranta tarjoaa myös ilmaisia aktiviteetteja. Uimisen lisäksi voit ottaa mittaa toisista rantalentopallossa, tai pakata omat eväät ja kiekot reppuun ja lähteä frisbeegolfaamaan.

Kulttuuria Kouvolan keskustassa

Omenahotellit eivät ole vielä laajentaneet verkostoaan Kouvolaan, mutta onneksi paikalliset hotelliyrittäjät osaavat pitää hinnat opiskelijaystävällisinä. Tai niin opiskelijaystävällisinä kuin hotellin on mahdollista. Ainakin Kouvolan keskustassa sijaitseva Hotelli Turistihovi on hinta-laatu – suhteeltaan loistava majoituspaikka.

Osa kulttuurikohteista on nautittavissa ihan maksuttakin, mutta rahaa sisäänpääsymaksuihin kannattaa silti varata. Kouvolan keskustan arkkitehtuuriin ja Kasarminmäen kasarmialueeseen voi tutustua keskustan arkkitehtuurioppaan ja Citynomadi reittien avulla.

Museokortteli edustaa arkkitehtuuriltaan omaa aikakauttaan ja siellä sijaitsevat Poikilo-museot, sekä milijöö- ja readiomuseo. Ja jos lompakon pohjalta löytyy vielä sopivasti rahaa, voi reissun kruunata vaikkapa kesäteatteri-esityksellä.

Päivän päätteeksi kulttuuri kylpyä voi astella sulattelemaan Gastropub Betonyyn tai ravintola Aulan tunnelmalliseen ympäristöön.

Kaakkois-Suomen XAMK

Kouvolassa koreilee yksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun XAMK:n kampuksista, joten mikäli reissusi osuu sopivaan ajankohtaan, voit tutustua myös paikalliseen opiskelijakulttuuriin eri tapahtumissa. Opiskelijoiden eduista XAMK:ssa vastaa opiskelijakunta Kaakko, joten ota rohkeasti yhteyttä heihin mikäli Kouvolassa hyödynnettävistä eduista tulee kysyttävää.

Kouvolan kaupunki on myös kerännyt maksuttomia vapaa-ajan aktiviteetteja sivuilleen!

19.07.2019SAAPUMINEN ASUNTOMESSUILLE
19.07.2019Asuntomessuja markkinoitiin ensimmäistä kertaa Venäjällä ? Kouvolaan tulleet venäläistoimittajat kehuvat kaupunkia, kaipaavat kylpylää ja väläyttävät yllättävää vetonaulaa: ?Ravit voisivat saada suosiota?
19.07.2019Moderni mummonmökki valvoo ja helpottaa elämää ? Minitalot ovat nousemassa asuntomessujen suosikkikohteiden joukkoon
18.07.2019Asuntomessuilla tehtiin keskiviikkona kävijäennätys ? Korialla on käynyt yli 23 000 messuvierasta
16.07.2019LOMAMATKA KOUVOLAAN OPISKELIJABUDJETILLA
11.07.2019Asuntomessujen vaihtoehtoparkille lupa. Kouvolan rakennusvalvonta ei löytänyt alueelta mitään lupaehtojen vastaista
09.07.2019Asuntomessujen vaihtoehtoparkki viranomaistarkistukseen ? Space Supply tarjosi pysäköintialuettaan Korian messualueen vierestä kaupungille muutama vuosi sitten
29.06.2019Kouvolan Sanomat: Domuksen kiinteistö on myyty Korialla
25.06.2019Konkurssiin menneen Domuksen kiinteistö myytiin kouvolalaiselle Space Supplylle. Alueelle tulee aluksi asuntomessuparkki, myöhemmin tiloja vuokrataan eteenpäin
24.06.2019Ryhmävierailut Asuntomessuille

Siirry arkistoon »